Maatregelen Corona – Update

Afgelopen week heeft het kabinet besloten om de coronaregels voor het (gespecialiseerd) onderwijs te versoepelen. Voor de duidelijkheid vind u hieronder wat dit voor onze school betekent:

  • Vanaf 20 september is het niet meer nodig dat de hele groep in quarantaine gaat bij één besmetting. Als een leerling besmet is met het coronavirus worden niet alle kinderen in de groep aangemerkt als nauw contact.  Daardoor hoeft niet de gehele groep in quarantaine. De GGD besluit op basis van maatwerk in overleg met de schoolleiding welke quarantainemaatregelen er nodig zijn bij een coronabesmetting op school. Voor het vso was dit al het geval en daar verandert nu niets aan.
  • Vanaf 25 september vervalt in het voortgezet (speciaal) onderwijs de mondkapjesplicht. Vanaf dan is het ook niet meer nodig om 1,5 meter afstand te houden in het vso. Mondkapjes moeten nog wel gedragen worden in het leerlingenvervoer en openbaar vervoer.   Wij zijn blij met deze versoepelingen en hopen dat deze positieve trant zich voortzet.