De nieuwe nieuwsbrief is uit! Klik hier om naar de nieuwsbrief te gaan!

14-02-2021: School gesloten in verband met weersomstandigheden

Aan het eind van een prachtig winters weekend moet ik u vanavond helaas vertellen dat i.v.m. de code rood, die door het KNMI is afgegeven, we besloten hebben om de Piet Bakkerschool morgen gesloten te houden. Het betekent dat de leerlingen van het SO morgen niet naar school kunnen en dat de noodopvang voor het VSO ook gesloten is. Het onderwijs op afstand voor het VSO gaat wel gewoon door. We begrijpen heel goed dat wij velen van u nu in een moeilijk parket brengen. Toch hebben we er voor gekozen dat veiligheid voorrang moet krijgen. We hopen op uw begrip.

09-02-2021: Studiedag gaat niet door

We hebben goed nieuws voor u deze keer. De studiedag op 19 februari gaat i.v.m. Corona niet door. We hebben besloten hier een gewone schooldag van te maken. Dit betekent dus dat op deze dag de SO leerlingen naar school kunnen, dat de VSO leerlingen onderwijs op afstand krijgen en dat er noodopvang voor het VSO is. We hopen dat het zo duidelijk is. Heeft u nog vragen dan kunt u altijd bij de leraar van uw kind terecht! 

07-02-2021: School gesloten in verband met weersomstandigheden

Zo aan het einde van het weekend hebben we toch nog een belangrijk bericht voor u. Vertelden we u vorige week dat de scholen weer open kunnen voor kinderen tot 13 jaar, nu moeten we u vertellen dat morgen de Piet Bakkerschool toch dicht is i.v.m. de weersomstandigheden. De vervoersbedrijven rijden morgen niet en Rijkswaterstaat adviseert morgen niet de weg op te gaan. Het betekent dat de leerlingen van het SO morgen toch thuis moeten blijven. Verder zal er ook geen thuisonderwijs worden gegeven en is de noodopvang ook gesloten. Wat een bizarre toevalligheid in deze toch al zo gekke tijd! Zodra het weer het toelaat gaat de school weer open zoals vorige week uitgelegd. We houden u op de hoogte.

05-02-2021: Uitreiking Tussenrapporten januari 2021

Nog een paar dagen en dan mag het SO weer open! 💪 Maar in de afgelopen week hebben we natuurlijk niet stil gezeten 😉
Normaal krijgen onze leerlingen hun tussenrapport eind januari op school uitgereikt, zodat ze deze thuis vol trots kunnen showen aan iedereen die maar wil! Maar… hoe doe je dat als school gesloten is en je thuis moet blijven? Ons team ging op pad met een ❤️verwarmende boodschap én de tussenrapporten 😉
Heel wat leerlingen hebben in de afgelopen week samen met hun ouders of verzorgers soep gegeten 🍲 Wij zijn ontzettend op onze toppers die zich door het thuisonderwijs heen slaan. 👍👍👍
In het onderstaande filmpje een aantal foto’s van dit leuke feest! 🥳
 
04-02-2021 Statiegeldflessenactie Talentband
 
Deze hele maand is het mogelijk om bij #AlbertHeijn Stadsfenne in #Sneek het statiegeld te doneren voor de Talentband. Druk op de groene doneerknop 💚 en de opbrengst wordt automatisch gedoneerd.
 

04-02-2021 Update onderwijs op afstand 6 – Brief namens het bestuur

Zoals gisteren al werd aangekondigd stuur ik u in de bijlage hierbij de brief van onze bestuurders over het heropenen van de scholen van SO Fryslân. Maandag kunnen de leerlingen van het SO dus weer naar school. Wij hebben er weer zin in! Er zijn natuurlijk een heel aantal belangrijke zaken die geregeld moeten worden. Ten eerst wil ik noemen dat u als ouders zelf het leerlingenvervoer een seintje moet geven als uw kind hier gebruik van maakt. Verder is het uiteraard erg belangrijk dat als uw kind klachten heeft, die op Corona kunnen wijzen, u uw kind thuis houdt. Ook als u twijfel heeft of uw kind wel of niet naar school kan dan kunt u dit altijd bespreken met de leraar van uw kind. Wij gaan er op school alles aan doen om het voor iedereen veilig te maken en te houden. We hanteren de regels die we eerder hadden opnieuw op het gebied van hygiëne en afstand houden. Verder laten we geen externen in de school toe als dit niet echt heel noodzakelijk is. Heeft u toch nog vragen over de maatregelen of zijn er andere onduidelijkheden schroom niet om ze met ons te bespreken! De leerlingen van het VSO moeten nog even geduld hebben. We snappen heel goed dat het lang duurt en dat dit thuis voor grote druk kan zorgen. We hopen van harte dat we over een paar weken onze VSO leerlingen ook weer op school kunnen ontmoeten!

Brief Bestuur voor ouders

03-02-2021 Update onderwijs op afstand 5 – het SO gaat weer open

Gisteren hebben we allemaal naar de persconferentie kunnen kijken. Wat in het weekend al was uitgelekt kregen we nu officieel te horen: De scholen voor kinderen in de basisschool leeftijd gaan weer open. Dit betekent voor de Piet Bakkerschool dat de leerlingen van het SO vanaf maandag 8 februari weer naar school kunnen. Het begin is er, zullen we maar zeggen, want voor het VSO blijft de school nog gesloten, al blijft de noodopvang voor hen wel doorgaan. Wij zijn momenteel als team en MR druk bezig om alles wat nodig is te regelen en voor te bereiden zodat we volgende week met het SO op een verantwoorde en veilige manier kunnen starten. We zien er naar uit om onze SO leerlingen weer in de school te ontmoeten! Morgenmiddag kunt u op deze plek vanuit ons bestuur een brief verwachten waarin één en ander verder wordt uitgelegd. Het leek ons goed om u nu al op de hoogte te brengen van onze koers. Het blijft allemaal nog best spannend maar laten we hopen dat dit het begin is van ‘weer een beetje normaal’.

26-01-2021 Update onderwijs op afstand 4

Ook al zitten we met elkaar in een lock down en gaan veel zaken anders dan anders, toch proberen we als school, zo veel mogelijk de geplande zaken aan te houden. Dat geeft structuur en houvast. Natuurlijk kijken we hierbij wel naar de Corona regels en passen we veel zaken aan. Zo staan in de komende periode de leerling-rapporten en de 20 minutengesprekken gepland. Dit zijn altijd belangrijke momenten in een schooljaar en daarom hebben we er als team goed over nagedacht hoe we het deze keer op een verantwoorde manier kunnen organiseren. De leraar van uw kind gaat dit met u bespreken, maar Ik kan al vast wel vertellen dat in de periode van 29 januari tot en met 5 februari het rapport bij iedere leerling wordt bezorgd (met een kleine verrassing daarbij). De 20 minutengesprekken zullen in principe telefonisch of via beeldbellen plaatsvinden. Wat missen we het gewone leven en wat duurt het allemaal lang. Toch proberen we er samen met u het beste van te maken. We zoeken naar mogelijkheden om onderwijs en opvang te regelen waarbij het welbevinden van de leerlingen en dat van ons allemaal voorop staat. Wat zijn we als team blij met de goede samenwerking tussen school en u als ouder(s) / verzorger(s)! Dit is juist in deze rare tijd extra belangrijk. Hou vol en blijf gezond!

19-01-2021 Update onderwijs op afstand 3

Vorige week ontving u van mij het bericht over de verlening van de ‘Lock down’. Toen dacht ik nog: “Volgende week kom ik waarschijnlijk met een positief bericht over het vervroegd opengaan van onze SO afdeling”. Maar helaas is dit niet zo…. Afgelopen weekend hoorden we vanuit de media dat het volgens het OMT niet verantwoord is om de scholen voor de kinderen in de basisschoolleeftijd weer te openen. Tot 8 februari blijven de scholen dicht. Het is een lichtpuntje dat de noodopvang wel open mag blijven. Ruim een kwart van onze leerlingen gaat hier inmiddels naar toe. De meeste gaan twee of drie dagen. Zo zorgen we ervoor dat we met echt kleine groepen werken. We hebben het zo georganiseerd dat de leraren het afstandsonderwijs aanbieden en net als altijd het contact met u als ouders/verzorgers hebben. De onderwijsassistenten zijn op school om de opvang te verzorgen. We begrijpen heel goed dat de situatie rond de schoolsluiting een heel groot beroep op u doet en dat het niet meevalt om alle ballen in de lucht te houden. We weten dat u allemaal uw best doet om zo goed mogelijk door deze lastige periode heen te komen. Dit willen wij als school heel graag samen met u doen. We proberen u daar waar het kan te ondersteunen. Binnen ons team hebben we afgesproken dat de leraar van uw kind regelmatig contact houdt met u. Mocht het zo zijn dat u iets mist, zich zorgen maakt of overweegt uw kind aan te melden voor de noodopvang, bespreek dit vooral met de leraar van uw kind! We moeten nog even volhouden, maar we doen dit samen. Laten we hopen dat volgende maand de scholen weer open kunnen. Ik weet zeker dat ik namens alle collega’s van de Piet Bakkerschool spreek, als ik zeg dat we er enorm naar uitzien om alle leerlingen weer fysiek op school te kunnen ontvangen!

19-01-2021 Inspectiebezoek goed verlopen!

Terwijl het team hard werkt aan het vormgeven van onderwijs op afstand én de noodopvang, kregen we vandaag als school ook de onderwijsinspectie (digitaal) op bezoek.
Dit monitoronderzoek stond eigenlijk al afgelopen voorjaar gepland, maar toen kwam de eerste schoolsluiting…. Afgelopen december werd het gesprek weer gepland, maar nu lieten we het doorgaan! We willen namelijk graag onze ontwikkelingen laten zien.
Het was een plezierig gesprek waarin we goed konden laten zien hoe de kwaliteitszorg op het gebied van opbrengsten en maatschappelijke competenties in het VSO is ingericht. Dit is ook wat we terugkregen van de inspecteur en hier zijn we dan ook super trots op!
Willen jullie meer weten over hoe we werken aan kwaliteitszorg? Check dan onze pagina over verantwoording en dialoog op de website: https://pietbakkerschool.nl/verantwoording_dialoog/

13-01-2021 Update onderwijs op afstand 2

In de bijlage stuur ik u hierbij een brief namens onze bestuurders n.a.v. de persconferentie van gisteravond. De situatie waarin we nu zitten is nog niet voorbij. Samen met u proberen we er het beste van te maken. We hopen dat er over een paar weken meer mogelijkheden komen. Tot die tijd: hou vol en blijf gezond!

Verlenging Lock Down brief ouders

08-01-2021 Update onderwijs op afstand 1

Allereerst wil ik u allemaal een heel goed en vooral gezond 2021 toewensen! Afgelopen week zijn we weer gestart met onze werkzaamheden. Vanaf woensdag is het thuisonderwijs weer van start gegaan en is ook de noodopvang begonnen. Natuurlijk waren we dit jaar liever ‘gewoon’ fysiek op school aan de slag gegaan, maar we doen ons uiterste best om te zoeken naar mogelijkheden om het onderwijs en de zorg zo goed mogelijk door te laten gaan. Ook nu wordt er weer veel van u als ouder / verzorger gevraagd. We beseffen dit heel goed. Een goede samenwerking tussen het thuisfront en school is momenteel belangrijker dan ooit. Als u vragen heeft of tegen problemen aanloopt bespreek dit dan vooral met de leraar van uw kind. We denken graag met u mee! We kijken vol spanning uit naar volgende week dinsdag als er een nieuwe persconferentie komt. Al lijkt het er nu nog niet op dat er aan de ‘lock down’ op kort termijn een einde komt. Voor de kerstvakantie heeft u de brief van onze stichting over de schoolsluiting ontvangen met het standpunt van onze bestuurders. Als scholen van onze stichting hebben we steeds contact en overleg. Zodra er nieuws te melden is hoort u dit uiteraard van mij. Heel veel succes gewenst in ieders situatie en vooral: Blijf gezond!

15-12-2020 Schoolsluiting ivm coronamaatregelen

Zoals al verwacht hebben we gisteravond te horen gekregen dat de scholen moeten sluiten. Dit betekent dat de leerlingen van onze school vanaf morgen kerstvakantie hebben. (Wille gaat wel gewoon door). Vanaf 6 januari start het thuisonderwijs. Mocht het noodzakelijk zijn dat u vanaf 6 januari van de noodopvang gebruik moet maken, dan kunt u dit doorgeven aan de leraar van uw kind. Verder vind u in de bijlage een brief over de genomen beslissingen van onze bestuurders. Namens het hele team, ondanks de situatie, toch hele fijne feestdagen en alle goeds toegewenst voor 2021!

11-12-2020 Teaminzameling Save The Children (Foute Kersttruiendag) 

Vandaag was het Foute Kersttruiendag 🎅🎄 op onze school. Voor de leerlingen een leuke mogelijkheid om eens een leuke kersttrui / jurk / muts aan te trekken, maar voor ons team zat er ook een serieuzere ondertoon onder.

Onder onze teamleden is namelijk vandaag geld ingezameld voor #SaveTheChildren.  

Het dragen van een foute kersttrui en het doneren van geld lost de armoede in de wereld natuurlijk niet op. Wel zorgt Save the Children ervoor dat een kind een warme wollen wintertrui krijgt. Bij een donatie van €3 kunnen 3 paar kindervoeten in warme sokken gestoken worden, een donatie van €25 is voedsel voor een maand voor een gezin en voor €90 heeft een gezin een tent, dekens en matrassen.

Op de foto staan alle collega’s die het vandaag aandurfden om in hun meest kerstige trui op school te komen 📸

 

 

02-10-2020 Invoering mondkapjes Piet Bakkerschool voor personen ouder dan 12 jaar

Zoals bekend volgen we op school de maatregelen i.v.m. Corona die door de overheid worden ingesteld. Hier komt nu een maatregel bij. Vanaf komende maandag is er een mondkapjesplicht in de school voor iedereen ouder dan 12 jaar. In de bijlage stuur ik u hierover een brief toe van de bestuurders van SO Fryslân. Bij onduidelijkheden kunt u zoals altijd terecht bij de leraar van uw kind. Laten we samen ons best doen om er voor te zorgen dat de scholen open kunnen blijven!

Brief Ouders

Brief Leerlingen

04-09-2020 Bericht voor ouders Coronamaatregelen

De eerste weken van het schooljaar zijn alweer voorbij. We hebben het schoolritme alweer aardig te pakken. Zoals in het vorige bericht genoemd, hanteren we de maatregelen m.b.t. het Coronavirus zoals voor de zomervakantie. In het kort betekent dit dat we voldoende afstand houden, geen handen schudden, vaak onze handen wassen en desinfecteren en dat ouders nog niet in de school komen. Verder hanteren we de regel dat als een leerling klachten heeft, die op Corona kunnen wijzen, we aan u vragen om uw kind thuis te houden tot dat het 24 uur klachtenvrij is. Bij twijfel kunt u natuurlijk, zoals altijd, overleggen met de leraar van uw kind. Daarnaast volgen we ook de richtlijnen die betrekking hebben op de medewerkers van de school. Als een medewerker klachten heeft die op Corona kunnen wijzen hebben we afgesproken dat deze persoon zich zo snel als mogelijk laat testen en bij een negatieve uitslag weer aan het werk kan. Zo hebben de afgelopen weken meerdere collega’s zich laten testen, gelukkig was elke keer de uitslag negatief. Het betekende wel dat tegelijktijdig meerdere collega’s niet konden werken. Omdat vervanging toch al heel moeilijk is, zorgde dit voor lastige situaties. Zo hebben we vorige week, omdat het echt niet anders kon, helaas een groep voor 2 dagen moeten sluiten. Het blijft een spannende tijd waar we nog wel een poosje mee te maken zullen hebben. Als ouders / verzorgers en school staan we samen sterk en blijven we ons steeds weer inzetten voor het beste onderwijs voor de kinderen!

14-08-2020 Bericht voor ouders start schooljaar 2020-2021

Komende maandag starten we weer met het nieuwe schooljaar. Hopelijk heeft iedereen een fijne zomervakantie gehad. We hopen dat de nieuwe leerlingen (en hun ouders/verzorger) zich snel thuis zullen voelen op de Piet Bakkerschool. We weten dat het Coronavirus nog steeds op de loer ligt en daarom doen wij er alles aan om besmetting te voorkomen. De maatregelen van voor de zomervakantie worden nog steeds gehanteerd. De ventilatie van de gebouwen worden vaak genoemd in de media. Ons gebouw voldoet gelukkig aan de meest recente normen. Mocht u verder nog vragen hebben dan kunt u natuurlijk altijd contact op nemen met de leraar van uw kind. Met vriendelijke groet, Marjo Bootsma (directeur)

28-05-2020 Informatie rondom het open gaan van school voor VSO leerlingen

Protocol opstart Speciaal Voortgezet Onderwijs (PDF)

08-05-2020 Informatie rondom het open gaan van school voor SO leerlingen

Nog een paar dagen, dan is het zo ver…. Vanaf komende maandag 11 mei, gaan de SO groepen weer naar school! We zijn deze week druk aan de slag geweest om allerlei voorbereidingen te treffen. Zo hebben we afspraken gemaakt over welke ingangen er gebruikt gaan worden met bijbehorende taxiwachtschema’s. Chauffeurs en ook ouders kunnen hun kind maandag gewoon naar de ingang brengen die ze gewend zijn. Het is niet de bedoeling dat ze mee naar binnen gaan. Verder zijn er afspraken gemaakt over het gebruik van het plein, het gebruik van extra lokalen (het VSO is er nog niet) etc. Natuurlijk hebben ook de hygiëne maatregelen weer onze aandacht. We hebben allerlei extra middelen aangeschaft. Alle maatregelen die we op onze school treffen zijn afgeleid van het protocol, dat is opgesteld voor het speciaal onderwijs. Verder stuur ik u ook in de bijlage de poster mee aan de hand waarvan de leraar van uw kind in de klas gaat uitleggen wat juist nu belangrijk is om te doen. Tegen de VSO leerlingen en hun ouders wil ik zeggen: houd het thuisonderwijs nog even een paar weken vol. Over een aantal weken gaat ook het VSO weer open. Wij zijn als team heel blij dat we weer naar school kunnen om te werken. We zien er naar uit alle leerlingen binnenkort weer te ontmoeten!

Protocol opstart Speciaal Basisonderwijs (SBAO)/Speciaal Onderwijs (SO) (PDF)

Poster Weer Naar school (PDF)

23-04-2020 Onderwijs start weer op

De SO leerlingen mogen vanaf 11 mei weer naar school! Meer informatie vind u in deze brief voor ouders en verzorgers van de leerlingen. Voor alle leerlingen in het VSO kwam ook een speciale brief. De leraren in het VSO maakten hier ook een filmpje van. 

15-04-2020 Bericht Parro

Beste ouder(s) / verzorger(s), Dit is alweer de 5e week dat de scholen gesloten zijn. Vanuit de school proberen we zo goed mogelijk ondersteuning te bieden. We kunnen ons goed voorstellen dat het bij u thuis niet altijd meevalt om één of meerdere kinderen te begeleiden en we begrijpen dat u hoopt dat de scholen zo snel mogelijk open zullen gaan. Als team willen we dat zelf ook het liefst. Natuurlijk volgen we het nieuws en de berichten in de media. Ook krijgen we mee wat de landen om ons heen al besluiten. Als MT van de Piet Bakkerschool hebben we afgesproken dat we de persconferentie van volgende week dinsdag afwachten alvorens we gaan bedenken hoe en onder welke voorwaarden de school na de meivakantie eventueel weer open zou kunnen gaan. We houden u hierover uiteraard op de hoogte. We wensen u veel succes en geduld toe en bovendien: blijf gezond! Met vriendelijke groet, Namens het MT, Marjo Bootsma (directeur)

03-04-2020 Verlenging Schoolsluiting ivm Corona

Beste ouder(s) / verzorger(s), Begin deze week werd duidelijk, wat denk ik iedereen wel aan zag komen: De overheid heeft besloten dat de scholen en kinderopvang gesloten blijven t/m de meivakantie. De scholen van SO Fryslân blijven dus langer dicht. Heel wat geplande zaken kunnen niet doorgaan. Zo hebben we ook besloten dat de Pinksterviering, die gepland staat op 19 mei, niet doorgaat maar verzet wordt naar volgend jaar. We bevinden ons allemaal in een zeer aparte situatie, die we nog niet eerder hebben meegemaakt. We begrijpen heel goed dat er van u veel wordt gevraagd. We hopen dat de kinderen al wat wennen aan de nieuwe structuur. Het thuisonderwijs, zoals we dat op de Piet Bakkerschool nu hebben geregeld, zal in ieder geval worden voortgezet. Zo proberen we er samen met u de schouders onder te zetten! Voor vragen of onduidelijkheden kunt u altijd bij ons terecht. Met vriendelijke groet, Mede namens het College van Bestuur en Sybrand van der Wey, Marjo Bootsma (directeur)

25-03-2020 Bericht aan ouders

Beste ouder (s) / verzorger (s), We zijn alweer halverwege de 2e week waarin we thuisonderwijs bieden. Lege lokalen, afspraken die worden afgezegd, zo weinig mogelijk ontmoetingen. Wie had dit vorige maand kunnen bedenken? Toch proberen we gezamenlijk er het beste van te maken. We beseffen heel goed dat het voor u en de kinderen niet gemakkelijk is. De structuur waaraan we gewend zijn is weg. Toch hebben waarschijnlijk velen van u nog nooit zoveel contact per telefoon, app of mail gehad met de leraar van uw kind. In het kader hiervan kunt u binnenkort een vraag van de leraar verwachten over de mogelijkheid om ook als ouders via de Parro app te kunnen communiceren. U zou van deze app gebruik kunnen maken als u die behoefte heeft. De keuze is aan u. Verder stuur ik u in de bijlage een bericht namens de MR. We wensen u allemaal het allerbeste toe! Pas goed op elkaar! Namens het team van de PBS, Met vriendelijke groet, Marjo Bootsma (directeur)

13-03-2020 Schoolsluiting Corona

Scholen van SO Fryslân sluiten de deuren tot 1 april! Klik hier voor de brief die naar ouders is gestuurd.

11-03-2020 Instellen preventieteam Corona

Beste ouder(s) / verzorger(s), Sinds vandaag hebben wij op onze school een preventieteam ingesteld i.v.m. de uitbraak van het Coronavirus in onze provincie. Dit team komt elke dag bijeen om de stand van zaken te bespreken en om te bekijken welke interventies nodig zijn. U kunt met vragen gewoon bij de leraar van uw kind terecht. Hebt u zelf vragen i.v.m. gezondheid neem dan contact op met GGD Fryslân. De volgende acties zijn op school afgesproken: – Geen stoffen handdoeken meer gebruiken – Poster met preventieve maatregelen bespreken (zie bijlage) Bij nieuwe ontwikkelingen houden we u op de hoogte. Met vriendelijke groet, Marjo Bootsma (directeur)